Se amesteca zaharul cu faina, se incorporeaza untul si apoi se adauga apa, galbenusurile si razatura.Aluatul se pune in frigider 30 minute apoi se intinde(ca sa nu se rupa se intinde pe hartie sau folie) se pune intr-o forma pentru tarte de 28 cm, se inteapa cu furculita, se acopera cu hartie cerata peste care se aseaza 500g de boabe de fasole uscata si se da la cuptor, la foc mic, pana se rumeneste.(fasolea se aseaza peste aluat ca sa nu se umfle).
CREMA:se bat 6 galbenusuri cu 150 g zahar, se adauga 60 g faina(treptat) si apoi 500 ml lapte. Se pune pe foc(mic) amestecand continuu, se adauga o fiola de vanilie( sau o pastaie ) si cand se ingroasa se stinge focul si se adauga 50 g de unt. Se raceste si se amesteca cu 200 ml frisca batuta. Se umple blatul cu aceasta minunata crema, se adauga fructele iar deasupra se toarna o gelatina.(gelatina pt tarte de la dr. Oetker).
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii