-se face aluatul din toate ingredientele de mai sus si se lasa la rece pana pregatiti legumele pentru umplutura
-ceapa se taie rondele
-dovleceii se curata de coaja, se taie rondele, se freaca cu putina sare si se lasa sa stea cam 20 de minute, timp in care lasa apa. Se scurg bine de apa lasata.
-morcovul se curata si se da pe razatoare
-se face sosul prin amestecare smantanei cu ouale batute intregi si sarea
-acuma e momentul sa scoateti aluatul din frigider, il puneti pe blatul infainat si-i dati o forma cat mai rotunda care sa se potriveasca formei de tarte (sau forma in care veti coace, tava normala sau ce o fi)
-se pune aluatul in tava si se inteapa cu furculita pe alocuri
-se presareaza pe fund cu gris sau pesmet (ca sa absoarba din sucul lasat de legume mai ales de la dovlecei)
-se pun rondelele de ceapa
-apoi rondelele de dovlecel
-urmeaza morcovul ras si mararul tocat
-se toarna sosul peste legume
-se da tarta la cuptorul incins la 180 grade Celsius cam 40 de minute, mai aruncati un ochi si voi
-cand este aproape gata, cam cu 5 minute inainte, se scoate si se pun deasupra cateva felii de cascaval.
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii