Într-un vas se omogenizează făina cu margarina cu o lingură de lemn. Se adaugă laptele si se framântă cu lingura un aluat. (TIP – este foarte important ca toate ingredientele să fie reci). Se lasă aluatul la frigider pentru minim o oră. Se întinde aluatul între două hârtii de copt astfel încât să aibă o grosime de aproximativ 5 mm. Se asează aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt și tapetată cu făină (eu am folosit o formă de iena, dar puteți folosi forme din alte materiale). Cu o rolă de aluat se taie marginile, din care se pot coace diferite forme pentru a decora tarta.
Pentru a obține piure de dovleac se coace dovleacul la cuptor, apoi se pasează cu blenderul.
Zahărul (eu am folosit zahăr fin Mărgăritar) se amestecă cu sarea, scorțișoara, ghimbirul și cuișoarele. Ouăle se amestecă bine cu telul. Se adaugă piureul de dovleac și se amestecă cu telul. Apoi se adaugă în ploaie zahărul, amestecând continuu cu telul. Se toarnă laptele și se omogenizează.
Umplutura (care este foarte lichidă, dar nu vă speriați, se va lega la cuptor) se toarnă peste aluat și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 oC pentru 30 de minute (sau până când trece testul scobitorii).
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii