Blatul der biscuiţi:
Mixează biscuiţii, untul, nucile şi zahărul(blender, robot cu cuţit). Se obţine o pastă nisipoasă. Toarnă în tavă (formă) tapetată cu hârtie de copt sau în formă cu fund detaşabil. Tasează pasta de biscuiţi cu o cana sau pahar apăsând foarte bine să se aşeze pe fundul formei şi pe margini. Pune la congelator până pregăteşti umplutura.
Umplutura:
Încălzeşte cuptorul la 160°C (termostat 5-6). În bolul robotului, pune toate ingredientele şi mixează pănâ ce devine omogenă. Toarna pe fondul de biscuiţi. Coace 40-50 minute până ce se prinde. Lasă să se răcească în cuptor. Pune la frigider 24 de ore. Scoate din formă înainte de servire. Iese o culoare ca a dovleacului.
Varianta mare şi dietetică:
Am făcut acelaşi blat, dar fără zahăr.
Umplutura din 800 g de piure si 800 g brânză de vaci, 3 linguri de îndulcitor, 5 ouă şi 1 budincă de cacao.
Am copt-o o oră şi, în rest, am procedat la fel.
A ieşit bună, dar trebuie pus ceva alături: un sos de fructe, o dulceaţă.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii