Mie imi place sa fac blatul la robotul de bucatarie.
Mie imi place sa fac blatul la robotul de bucatarie, pun untul rece taiat cuburi si faina mixez de cateva ori, adaug o lingura de apa rece, iarasi cateva impulsuri si gata. Intind blatul in tava de tarta sau tort si dau la rece 30 min. Stiu, regula ar fi sa pui aluatul la rece dupa care sa il intinzi, eu am facut si asa si asa si nu am vazut diferenta, daca este una va rog sa imi spuneti si mie:D
Inainte sa il bag la cuptorul incins la 180 C, fac gauri cu furculita si dau tarta la cuptor pana capata o culoare rumena, aproximativ 10 min dureaza.
Intre timp, pregatesc crema, pun laptele la foc, bat cele 3 galbenusuri cu zaharul, adaug amidonul si cateva linguri de lapte rece, torn peste laptele cald si il pun pe foc, amestecand continuu, cand se ingroasa si da cateva clocote, pun ciocolata rupta bucati si o dau deoparte. Amestec bine sa se topeasca, apoi pun o folie pentru a nu prinde crusta.
Cand e tarta gata si crema calduta spre rece, o pun peste aluatul copt si o dau la rece pana fac jeleul.
Aici e si mai simplu, fructele congelate le pun intr-un vas, adaug peste ele o lingura de zahar, las sa dea un clocot si iau de pe foc. Gelatina o hidratez conform instructiunilor, o topesc pe baie de aburi, apoi o adaug peste fructe, amestec usor si o adaug peste crema de ciocolata.
Dupa cateva ore, tarta e gata de servit.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii