Preparare blat
Mixam zaharul cu untul moale (la temperatura camerei) si cu zaharul vanilat, pana obtinem o crema omogena. Adaugam ouale, unul cate unul si mixam pana cand sunt inglobate perfect ( daca dupa ce adaugati ouale, crema de unt capata un aspect taiat, nu va speriati, isi va reveni complet cand adaugam faina).
Amestecam faina cu praful de copt, o cernem si o adaugam cremei de unt, impreuna cu laptele, alternandu-le. Vom obtine un aluat destul de dens dar omogen.
Preparare umplutura de mac:
Macul impreuna cu zaharul se macina, intr-un robot sau in maasina de facut zahar praf. Se adauga ouale, unul cate unul, untul topit si racit,laptele, zaharul, zaharul vanilat sau putina esenta de rom si faina amestecata cu praful de copt. In cazul in care este destul de tare se adauga unt topit si lapte.
Preparare crema de branza:
Se amesteca ricotta, sau branza de vaci stoarsa bine, cu untul topit si racit. La care se adauga ouale batute cu furculita, zaharul, zaharul vanilat, si faina amestecata cu praful de copt si apoi cernuta. Daca doriti, puteti adauga si coaja de lamaie, portocale, stafide sau bobite de ciocolata. Eu am adaugat coji de lamaie si portocale.
Asamblare tarta:
Tapetam o forma rotunda de 28 cm cu o foaie de hartie de copt trecuta printr-un jet de apa rece si apoi stoarsa foarte bine.
Adaugam aluatul pentru blat si il nivelam. Peste el adaugam umplutura de mac, o nivelam cu grija iar peste mac, adaugam umplutura de branza.
Introducem tarta in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
Timpul de coacere este foarte important la aceasta tarta pentru ca daca o lasati prea mult, va iesi destul de uscata. Dupa 30 de minute, infigeti o scobitoare in tarta. Daca iese usor umeda datorita umpluturii de branza, scoateti tarta din cuptor ( branzica se mai intareste dupa ce se raceste). Daca scobitoarea iese din tarta cu urme de mac sau de blat, o mai tineti 3-4 minute si repetati testul cu scobitoarea.
Scoatem tarta din cuptor si o lasam sa se raceasca 2-3 minute in forma, apoi o scoatem cu grija si o lasam sa se raceasca pe un gratar.
Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste calda sau rece. Noi am servit-o calda dar si rece, ambele variante sunt bune.
Absolut delicioasa!!!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii