Tartă cu cremă de avocado

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Tartă cu cremă de avocado

Ingrediente

  • Pentru crustă / blat avem nevoie de următoarele ingrediente:
  • 1/2 cană nuci – 100 g
  • 1/2 cană curmale fără sâmburi
  • 1/2 cană smochine
  • 1/4 cană stafide
  • 1/2 cană migdale crude
  • 1 linguriţă pudră de roşcove
  • Pentru crema de avocado am folosit:
  • 2 fructe avocado coapte (de dimensiuni medii), curăţaţe de coajă şi sâmburi
  • 1/2 ceaşcă alune crude (eu am folosit caju) înmuiate în prealabil
  • vanilie
  • zeama de la o jumatate lime sau o lămâie galbenă
  • 2 linguri ulei de cocos topit
  • 50 g fulgi mari de cocos
  • 50 g fulgi mari de migdale

Mod de preparare

Se amestecă nucile şi migdalele într-un blender, se adaugă restul ingredientelor şi se amestecă până se formează un aluat omogen. Dacă este prea sfărâmicios, se adaugă o linguriţă de apă de la curmale. Am uitat să precizez, curmalele trebuie lăsate la înmuiat 1-2 ore într-un bol cu apă. Compoziţia obţinută se presează într-o formă de tartă şi se dă la rece aproximatix 1 oră.

Se amestecă alunele înmuiate cu pulpa de la avocado într-un blender până se obţine o pastă omogenă. Se adauga şi restul ingredientelor, mai puţin fulgii de cocos si migdale şi se proceseaza până la omogenizare completă.

Se toarnă crema peste crustă şi se da la rece, până se întăreşte.

Înainte de servire, se presară fulgii de cocos si migdale deasupra tartei de avocado!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise