Blatul :
Este extrem de simplu de facut .
In vasul robotului am pus fulgi de cocos impreuna cu untul si am dat drumul robotului sa amestece pana cand a inceput sa se lege .
Am pregatit o tava de tarta de 10x30 cm si am pus in ea nuca de cocos . Am apasat bine radicand si pe margini si am dat la frigider pentru 30 minute .
Incalzim cuptorul la 180 grade si punem tava la cuptor pana cand prinde putina culoare (aprox15 minute)
Umplutura :
Intr-un vas punem zaharul si coacazele negre si le punem pe foc . Eu am folosit coacaze negre congelate. Am lasat pe foc pana cand s-a facut ca si un sos gros. Dam deoparte si lasam la racit.
Sosul caramel :
Intr-un vas am pus zaharul si l-am lasat sa se topeasca pana cand a avut o culoare frumoasa,culoarea caramelului . Atentie sa nu se arda.
Peste zahar , cu mare grija , turnam frisca si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste si rezulta un sirop grosut .
Lasam la temperature camerei ca sa se raceasca putin .
Mascarponele il batem cu zaharul pana cand se spumeaza usor si se topeste zaharul .
Asamblare:
Peste blatul copt si racit turnam coacazele negre si nivelam . Dam la frigider pentru 30 minute .
Peste coacaze intindem mascarponele si turnam caramelul ,pentru a fi mai simpplu mascarponele se poate pune cu un pos.
Dam din nou la frigider pana in momentul servirii .
Bine ar fi sa stea 12 ore la frigider .
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii