Intr-un castron amestecam faina cu sarea, apoi adaugam margarina si framantam pana cand compozitia devine nisipoasa. Intr-un bol se bate oul impreuna cu zeama de lamaie si apa si se adauga peste aluat. Se framanta aluatul adaugand faina pana devine un aluat potrivit de tare si il punem la frigider 30 de minute.
Ungem o tava de tarta cu unt, o tapetam cu faina si intindem aluatul intepandul din loc in loc si il dam la cuptor preincins, timp de 10 minute.
Intre timp preparam umplutura: se pune intr-un castron zaharul, zaharul vanilat, smantana, praful de sare, galbenusul, oul si mixam pana cand obtinem o crema. La sfarsit adaugam ciresele si amestecam cu o lingura, apoi turnam compozitia peste tarta si o dam din nou la cuptor timp de 30 de minute.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii