Tarta cu ciocolata si cirese

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu ciocolata si cirese

Ingrediente

  • Ingrediente tava 23 cm:
  • 75 g ciocolata 75%
  • 350 g cirese cu samburi
  • 50 g faina
  • 5 linguri cacao
  • 100 g zahar
  • 5 albusuri
  • 1 praf sare
  • 1 lingurita vanilie macinata
  • 1 lingurita zahar pudra

Mod de preparare

Se spala ciresele, se taie in jumatati si se scot samburii rotind jumatatile in sens invers.

Se incalzeste cuptorul la 180 g C si se tapeteaza fundul formei cu hartie de copt.

Ciocolata se topeste la bain-marie si se lasa la racit.

Se cern faina, praful de cacao si se adauga jumatate din cantitatea de zahar.

Intr-un castron se bat albusurile impreuna cu un praf de sare; treptat se adauga restul de zahar si vanilia macinata. Se bate spuma pana cand luceste si formeaza creste moi.

Se toarna amestecul de faina peste spuma de albusuri si se incorporeaza cu grija, cu ajutorul telului.

Se adauga ciocolata topita, amestecand usor.

Se toarna compozitia in forma, se netezeste si se pun deasupra jumatatile de cirese.

Se introduce tava in cuptor pentru aproximativ 20-25 minute si se face proba cu scobitoarea.

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca in forma pentru 10 minute apoi se scoate pe un gratar.

Inainte de servire se pudreaza cu zahar pudra.

Pastrata la frigider si servita rece (eventual a doua zi) este perfecta! Are o textura fina pe care sigur nu o veti uita usor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise