Am preparat aluatul amestecand toate ingredientele de mai sus, apoi l-am dat la rece cel putin 30 min.
Pentru crema, am frecat bine ricotta cu Nougat-ul, am adaugat frisca lichida si am omogenizat. Eu am mai pus si o lingura de cacao (daca folositi ciocolata in loc de Nougat, nu mai e necesar sa adaugati cacao).
Am adaugat oul intreg si am amestecat bine, iar la final ampresarat si praful de copt, si gata umplutura.
Intr-o tava de 18cm cu pereti detasabili am pus aluatul pe care l-am presat cu dosul unei linguri si cu degetele, imbracand si peretii formei pana la jumatate (aluatul nu se intinde in foaie pentru ca nu am pus ou in el, de aceea l-am aranjat "manual"), apoi am turnat crema de branza si ciocolata si am dat la cuptorul preincalzit pentru 35-40 min.
Eu l-am gatit la aragazul bunicii, deci nu stiu exact ce temperatura era inauntru, dar cred ca daca il coaceti undeva la 190-200 grade, e de bine :).
Am facut-o aseara,asa ca am lasat-o peste noapte sa se raceasca si dimineata m-am trezit cu gandul la ea alaturi de un capuccino, dupa care am bagat-o la frigider, ale carui usi scartaie deja de cate ori au fost deschise pentru cate o felie din tarta.
Apropo, tarta a devenit istorie cand afara inca mai dogorea soarele pranzului!
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii