Tarta cu chiftele din pulpe de pui si ceapa caramelizata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tarta cu chiftele din pulpe de pui si ceapa caramelizata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat crocant:
  • -500gr faina alba cernuta;
  • -250gr unt ;
  • -2 oua ;
  • -½ pahar lapte
  • -Sare.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -3 pulpe de pui dezosate
  • -2 cepe albe, 2 cepe rosii,
  • -2 lingurite de zahar
  • -½ lingurita cimbru uscat
  • -200 gr bacon,
  • -50 gr cascaval ras,
  • -3 oua,
  • -250 ml smantana pentru gatit
  • -Un praf de nucsoara
  • -Sare, piper

Mod de preparare

Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele sis area in robotul de bucatarie si se amesteca pana rezulta un aluat omogen, sau se framanta manual. Aluatul rezultat se pune in folie de plastic si se da la rece circa 30 de min.

Se intinde apoi aluatul de circa 1 cm grosime.Se pune aluatul in forma de tarata si se da la cuptor.

Se taie cepa juliene si se pune la calit in putin ulei impreuna cu zaharul, sarea si piperul, dupa ce s-a caramelizat se pune la racit.

Pulpele de pui dezosate le dam prin masina de tocat. Amestecam carnea tocata de pui cu un ou batut, condimentam cu cimbru uscat, sare si piper. Formam chiftelute pe care le dam prin faina si apoi le prajim doar cat sa prinda putina crusta.

Se amesteca smantana cu oul, cascavalul ras si nucsoara. Cu amestecul rezultat umplem crusta de tarta apoi presaram ceapa caramelizata , rulouri din bacon si chiftelutele semi prajite.

Se da la cuptor 15-20 min.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise