Cartofii se curata si se taie rondele de dimensiuni medii. Apoi se spala prazul si se taie rondele fine. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se prajesc cartofii timp de 5 minute alternand de pe o fata pe cealalta. Se adauga 30 g unt si prazul si se mai prajesc inca 4 minute amestecand usor. Se ia de pe foc si se adauga sarea, piperul si nucsoara. Se unge o forma ceramica cu untul ramas si se adauga rondele de cartofi si praz. Separat se amesteca smantana cu faina, branza proaspata, branza Emmentaler rasa si ouale. Amestecul obtinut se adauga peste cartofi si praz.
Se introduce forma in cuptorul preincalzit la 180-200° pentru aproximativ 25 de minute.
Se serveste dupa preferinta calda sau rece, iar pentru decor se poate orna cu cateva fire de patrunjel.
Pofta Buna!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii