Tarta cu cartofi dulci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -4 cartofi dulci;
  • -1 fir praz;
  • -3 ouă;
  • -40 g făină;
  • -50 g brânză Emmentaler;
  • -2 linguri smântână grasă;
  • -50 g brânză proaspătă (recomandare-Campus/Brânzică Proaspătă);
  • -30 g iaurt 2% grăsime (recomandare - Iaurt Boni);
  • -40 g unt;
  • -piper;
  • -sare;
  • -nucșoară;
  • -2 linguri ulei de măsline;
  • -pătrunjel.

Mod de preparare

Cartofii se curata si se taie rondele de dimensiuni medii. Apoi se spala prazul si se taie rondele fine. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se prajesc cartofii timp de 5 minute alternand de pe o fata pe cealalta. Se adauga 30 g unt si prazul si se mai prajesc inca 4 minute amestecand usor. Se ia de pe foc si se adauga sarea, piperul si nucsoara. Se unge o forma ceramica cu untul ramas si se adauga rondele de cartofi si praz. Separat se amesteca smantana cu faina, branza proaspata, branza Emmentaler rasa si ouale. Amestecul obtinut se adauga peste cartofi si praz.

Se introduce forma in cuptorul preincalzit la 180-200° pentru aproximativ 25 de minute.

Se serveste dupa preferinta calda sau rece, iar pentru decor se poate orna cu cateva fire de patrunjel.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise