Tarta cu carne si vinata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 pachet de aluat frantuzesc-ptr o tava de 26 cm
  • ptr umplutura
  • 1/2 kg de carne macinata
  • 1ceapa taiata cuburi mici
  • 2catei de usturoi pitati
  • 1 vinata mare
  • 1/2 pahar marar tocat
  • 2 oua
  • 3linguri de ulei de masline
  • 1 ou ptr uns tarta
  • putin susan
  • sare si piper la gust

Mod de preparare

Se pune ulei de masline intr-o tigaie mare se adauga ceapa si se prajeste pina devine sticloasa,se adauga usturoiul si carnea si se prajeste -fierbe in continuare pina desfacem carnea si isi schimba culoarea-aproximativ 7minute.

Se frige vinata pe foc sau in cuptor la200 de grade 1/2 de ora pina devine moale.Se curata de coaja si se lasa sa se scurga apa din ea.Se toaca miezul vinatei si se adauga la carne,se adauga marar ,sare si piper la gust.

Se intinde o foaie de aluat pe tava sa nu fie groasa,se adauga umplutura de carne si vinata si se acopera cu inca o foaie de aluat intinsa -sa fie subtire, se inchid marginile aluatului.Se face in mijlocul alautului deasupra o gaurica ca aburii sa iese afara si umplutura sa se coaca.Se unge cu ou batut cu putin sare si se presoara cu susan.Se coace la 190 de grade cam 20 de minute pina cind e aurie.Daca apar lichide in gaurica facuta le absorbim cu hirtie absorbanta.Tarta este splendida ptr o masa,servita alaturi cu salata verde sau muraturi.

Este aspectoasa si usor de facut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise