Tarta cu capsuni si crema de branza

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Tarta cu capsuni si crema de branza

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 si 1/3 cani de faina
  • -1/2 lingurita de sare
  • -8 linguri de unt (sau margarina) moale scos din timp de la frigider
  • -3 linguri de apa
  • -200 grame de branza crema
  • -3/4 cana zahar
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -1 cana de frisca lichida
  • -1/2 lingurita esenta de migdale
  • -1/4 cana migdale zdrobite
  • -4 cani de capsuni taiate in jumatati
  • -1 pachetel de glazura rosie pentru tort Dr.Oetker
  • -250 ml de apa( pentru glazura)
  • -2 linguri de zahar

Mod de preparare

Aluatul de tarta

Intr-un bol se amesteca faina si sarea.

Se adauga untul moale si se amesteca bine pana s-a inglobat toata faina.

Se adauga treptat apa.

Aluatul astfel obtinut se lasa la frigider 30 de minute.

Se intinde o foaie care se pune intr-o tava de tarta rotunda cu diametrul de 23 cm.

Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade cca 15 minute sau pana ia o culoare aurie.

Tarta se lasa sa se raceasca in timp ce se prepara crema.

Branza crema se mixeaza cu zaharul pana se omogenizeaza.

Se adauga esentele de vanilie si migdale.

Frisca se bate bine apoi se adauga la crema de branza impreuna cu migdalele.

Crema astfel obtinuta se toarna peste tarta si se lasa sa se raceasca la frigider 2-3 ore pana se intareste.

Se decoreaza cu jumatatile de capsuni peste care se toarna glazura.

Pachetelul de glazura se amesteca mai intai cu apa si 2 linguri de zahar.

Se pune sa fiarba la foc mic , amestecand incontinuu.

Se fierbe 1 minut si se lasa sa se raceasca 1 minut.

Se pune cu lingura peste capsuni, incepand din centrul prajiturii.

Se lasa la frigider pana se serveste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise