Preparare aluat:
Se amesteca faina cu zaharul si sarea intr-un castron si se pune untul rece taiat bucatele. Se amesteca cu vârful degetelor pana se incorporeaza faina in unt, apoi se adauga oul, esentele, coaja de citrice, smantana si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Aluatul se impacheteaza in folie si se lasa o ora in frigider.
Aluatul se coace intr-o forma unsa cu unt in cuptorul bine incins cam 25-30 minute.
Preparare crema:
Se pune laptele la fiert de preferat intr-o oala cu fundul dublu
Ouale se bat bine cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga faina si se pune peste laptele fierbinte. Se amesteca energic sa nu faca cocoloase.Cand crema s-a ingrosat ca o smantana se da deoparte si se adauga esenta de vanile si untul.
Se lasa sa se racoreasca si se toarna peste foaia de tarta coapta si racita. Deasupra se orneaza cu caise peste care se toarna un plic de tort gelee preparat dupa instuctiunile de pe plic.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii