Tarta cu branza (Västerbottenostpaj)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tarta cu branza (Västerbottenostpaj)

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 dl faina de grau
  • 125 g unt
  • 1 lingura apa
  • 1/2 lingurite sare
  • Pentru umplutura:
  • 3 oua
  • 1/2 lingurite sare
  • 2 dl smantana groasa
  • 150 g branza tip cheddar rasa sau parmezan (sau västerbotten)
  • piper alb dupa gust

Mod de preparare

Blatul:

1. mai intai lasati cuptorul sa se incalzeasca la 225 grade, iar untul sa ajunga la temperatura camerei

2. bateti faina cu untul, sarea, adaugati apa pana capata o consistenta omogena de aluat

3. puneti aluatul intr-o tava rotunda de cca 24 cm diametru, acoperind coplet fundul tavei si ridicand usor aluatul pe peretii tavei

4. lasati tava cu aluat in frigider pentru cel putin 30 minute sau in congelator pentru 5 minute

5. scoateti tava din frigider si faceti gauri cu o furculita in aluat; bagati tava in cuptorul preincalzit pentru 10 minute

Umplutura (o faceti cat timp coace aluatul in cuptor):

6. bateti ouale cu sarea si piperul

7. adaugati branza rasa si smantana

8. amestecati pana cand pasta incepe sa se omogenizeze, fara a insista

9. puneti pasta in tava peste blat

10 introduceti tava la cuptor la 200 grade pana cand incepe sa capete culoare

Se serveste calda sau rece, cu salata, castraveti, rosii, ceapa si un pic de icre rosii. Potrivit pentru o cina usoara, romantica, insotita de vin alb sau sampanie, lumanari, muzica in surdina si o persoana placuta, bineinteles :).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise