Tarta cu branza si rosii

Aluatul: Intr-un bol cerneti faina, puneti drojdia si sarea.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu branza si rosii

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 270 gr faina (de tara am folosit eu)
  • 150 ml apa calduta
  • 4 gr drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare roz de Himalaya
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr mozzarella (sau alta branza care va place)
  • 2-3 rosii de diferite culori
  • o mana rosii cherry
  • busuioc uscat
  • 1 ou
  • 2 linguri parmezan ras
  • sare roz de Himalaya
  • 2-3 linguri mix de seminte

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un bol cerneti faina, puneti drojdia si sarea.

Turnati apa calduta, treptat si framantati.

La final adaugati uleiul si framantati pana este incorporat.

Il acoperiti cu un prosop curat, il lasati sa creasca, la loc caldut.

Umplututra:

Mozzarella o scurgeti bine de lichid, o taiati cuburi.

Rosiile spalate, le taiati felii pe rotund indepartand cotoarele.

Aluatul crescut, il rasturnati pe masa de lucru, pe care presarati putina faina inainte.

Intindeti o foaie mai grosuta.

Tapetati cu hartie de copt pe o tava de 24/37 cm, asezati foaia de aluat.

Puneti bucatile de mozzarella, feliile de rosii, rosiile cherry si presarati putina sare.

Bateti spuma oul, apoi il turnati usor peste toata tarta.

Deasupra presarati parmezanul ras si semintele.

Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 30-35 de minute, pana tarta prinde o crusta frumoasa deasupra si aluatul este copt.

Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se racoreasca 5 minute.

Acum este numai buna de servit, fie calda, fie rece, voi alegeti.

Vedeti ce simplu se face? Puteti sa o incercati si voi!

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise