Tarta cu branza si rosii

Aluatul: Intr-un bol cerneti faina, puneti drojdia si sarea.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu branza si rosii

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 270 gr faina (de tara am folosit eu)
  • 150 ml apa calduta
  • 4 gr drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare roz de Himalaya
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr mozzarella (sau alta branza care va place)
  • 2-3 rosii de diferite culori
  • o mana rosii cherry
  • busuioc uscat
  • 1 ou
  • 2 linguri parmezan ras
  • sare roz de Himalaya
  • 2-3 linguri mix de seminte

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un bol cerneti faina, puneti drojdia si sarea.

Turnati apa calduta, treptat si framantati.

La final adaugati uleiul si framantati pana este incorporat.

Il acoperiti cu un prosop curat, il lasati sa creasca, la loc caldut.

Umplututra:

Mozzarella o scurgeti bine de lichid, o taiati cuburi.

Rosiile spalate, le taiati felii pe rotund indepartand cotoarele.

Aluatul crescut, il rasturnati pe masa de lucru, pe care presarati putina faina inainte.

Intindeti o foaie mai grosuta.

Tapetati cu hartie de copt pe o tava de 24/37 cm, asezati foaia de aluat.

Puneti bucatile de mozzarella, feliile de rosii, rosiile cherry si presarati putina sare.

Bateti spuma oul, apoi il turnati usor peste toata tarta.

Deasupra presarati parmezanul ras si semintele.

Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 30-35 de minute, pana tarta prinde o crusta frumoasa deasupra si aluatul este copt.

Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se racoreasca 5 minute.

Acum este numai buna de servit, fie calda, fie rece, voi alegeti.

Vedeti ce simplu se face? Puteti sa o incercati si voi!

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise