Tarta cu banane

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu banane

Ingrediente

  • Pentru 8 persoane:
  • Aluat:
  • * 250 g de faina
  • * 1 galbenus de ou
  • * 3 sau 4 linguri de apa
  • * 125 g de unt topit la foc mic
  • Crema:
  • * 7 banane cat mai coapte
  • * 4 linguri de zahar cu varf
  • * 3 linguri de rom (nu esenta!)
  • * un pachetel de zahar vanilat

Mod de preparare

1. Incalziti cuptorul in prealabil(210°C de preferat).

Amestecati toate ingredientele pentru aluat, intindeti aluatul cu mana intr-o forma de tarte astfel incat sa o acoperiti integral (preferabil un pic si marginile formei)si dati la copt pt 15-20 min.

2. In acest timp taiati 5 banane in rondele, dupa care le amestecati intr-o craticioara cam 20 min, impreuna cu zaharul si romul. In timp ce amestecati rondelele cu zaharul si romul, zdrobiti-le pe cat posibil cu o furculita .

3. Scoateti aluatul, turnati deasupra crema obtinuta din bananele zdrobite, apoi taiati cele 2 banane ramase in rondele subtiri si decorati tarta dupa gustul personal :) ! Presarati cu inca un pliculet de zahar vanilat si dati iarasi tarta in cuptor pentru inca 15-20 min

Pofta buna si sper ca fotografia sa va convinga :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise