Tarta cu ananas si jeleu de capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tarta cu ananas si jeleu de capsuni

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 30 g zahar pudra
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • Umplutura si decor:
  • 1 galbenus de ou
  • 1 baton vanilie
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 125 g frisca
  • 1 conserva ananas felii + sucul
  • 1/2 plic jeleu de capsuni
  • 1 plic jeleu transparent
  • 250 ml suc de ananas
  • 30 g migdale/ nuci macinate
  • 4 linguri zahar

Mod de preparare

Pentru aluat eu folosesc intotdeauna robotul de bucatarie dar se poate framanta foarte usor si cu mana: se amesteca faina si zaharul cu untul taiat cubulete pana ce compozitia devine sfaramicioasa apoi se adauga oul si coaja de lamaie. Aluatul va fi foarte elastic si usor de intins.

Se incalzeste cuptorul la 200 g C.

Se intinde aluatul cu sucitorul pe hartie de copt apoi se aseaza in tava de tarta, fara a o unge in prealabil, presandu-l bine de marginile tavii.

Aluatul se va desprinde singur dupa coacere.

Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la frigider pentru 15-30 minute.

Pentru umplutura, se mixeaza ouale cu zahar si miezul de vanilie apoi se incorporeaza frisca batuta.

Se unge aluatul de tarta cu galbenus de ou si se da tava la cuptor pentru 10 minute.

Se scoate tava, se aseaza umplutura si se da din nou la cuptor pentru 25 de minute.

Se scoate si se lasa la racit.

Se aseaza feliile de ananas scurse peste prajitura.

Se pregateste jeleul de capsuni, astfel: se amesteca praful din 1/2 de plic cu sucul din conserva de ananas si 2 linguri de zahar apoi se incalzeste timp de 1 minut.

Cu o lingurita se toarna cate un strop de jeleu in mijocul si pe marginile feliilor de ananas.

Se pregateste si jeleul transparent ca si cel de capsuni, folosind 1 plic si 250 ml suc de ananas si se toarna peste toata tarta.

La final, se presara nuci/ migdale macinate pe marginea tartei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise