Tartã de ciocolatã cu sos de vanilie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tartã de ciocolatã cu sos de vanilie

Ingrediente

  • Tarta:
  • 1 aluat foietaj de circa 300 gr
  • 4 linguri cacao
  • 1 cutie de lapte condensat ( 395 gr)
  • 4 ouã si 300 ml smântânã pt friscã
  • Sos de vanilie:
  • 3-4 linguri lapte si jumãtate pãstaie de vanilie
  • 300 gr creme Pasteleiro*
  • Decor:
  • scortisoarã pudrã si fisális

Mod de preparare

1) Descongeleazã aluatul si aseazã-l într-o formã cu pereti detasabili.

Înteapã aluatul cu o furculitã.

2) Amestecã cacao cu laptele condensat bine, la urmã pune ouãle întregi si smântâna.

Amestecã bine cu telul.

3) Toarnã preparatul în formã si dã la copt, la cuptorul preîncãlzit la 200ºC, circa de 40 min. la partea cea mai jos a cuptorului.

Între timp preparã creme Pasteleiro asa:

Pune la fiert 250 ml lapte, separat amestecã 50 gr de zahãr cu 35 gr fãinã, 1 ou întreg, 2 gãlbenuse, un praf de sare si altul de vanilie cu putin lapte.

Când laptele începe sã fiarbã pune crema, amestecând încontinu la foc mic pânã se îngroasã.

4)Pentru sos:

Pune la fiert laptele cu pãstaia de vanilie, ia de pe foc si se scoate pãstaia.

Dupã ce sa rãcit se amestecã cu creme Pasteleiro.

Se toarnã sosul peste tarta rece si se decoreazã.

Pãstaia, dupã ce am folosit-o la cremã si la ornat am curãtat-o si am pus-o într-un borcan cu zahãr, am sã o tin cam 2 luni fãrã sa umblu la borcan, asa am zahãr vanelat de casã.

Dacã nu aveti pãstaie de vanilie în casã o puteti înlocui cu un baton de scortisoarã.

Cele 2 albuse ce mi-au rãmas le-am pus la congelat, când am nevoie de ele doar le las la temperatura ambientã.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise