Tartã de ciocolatã cu sos de vanilie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tartã de ciocolatã cu sos de vanilie

Ingrediente

  • Tarta:
  • 1 aluat foietaj de circa 300 gr
  • 4 linguri cacao
  • 1 cutie de lapte condensat ( 395 gr)
  • 4 ouã si 300 ml smântânã pt friscã
  • Sos de vanilie:
  • 3-4 linguri lapte si jumãtate pãstaie de vanilie
  • 300 gr creme Pasteleiro*
  • Decor:
  • scortisoarã pudrã si fisális

Mod de preparare

1) Descongeleazã aluatul si aseazã-l într-o formã cu pereti detasabili.

Înteapã aluatul cu o furculitã.

2) Amestecã cacao cu laptele condensat bine, la urmã pune ouãle întregi si smântâna.

Amestecã bine cu telul.

3) Toarnã preparatul în formã si dã la copt, la cuptorul preîncãlzit la 200ºC, circa de 40 min. la partea cea mai jos a cuptorului.

Între timp preparã creme Pasteleiro asa:

Pune la fiert 250 ml lapte, separat amestecã 50 gr de zahãr cu 35 gr fãinã, 1 ou întreg, 2 gãlbenuse, un praf de sare si altul de vanilie cu putin lapte.

Când laptele începe sã fiarbã pune crema, amestecând încontinu la foc mic pânã se îngroasã.

4)Pentru sos:

Pune la fiert laptele cu pãstaia de vanilie, ia de pe foc si se scoate pãstaia.

Dupã ce sa rãcit se amestecã cu creme Pasteleiro.

Se toarnã sosul peste tarta rece si se decoreazã.

Pãstaia, dupã ce am folosit-o la cremã si la ornat am curãtat-o si am pus-o într-un borcan cu zahãr, am sã o tin cam 2 luni fãrã sa umblu la borcan, asa am zahãr vanelat de casã.

Dacã nu aveti pãstaie de vanilie în casã o puteti înlocui cu un baton de scortisoarã.

Cele 2 albuse ce mi-au rãmas le-am pus la congelat, când am nevoie de ele doar le las la temperatura ambientã.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise