Tartã de cãpsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tartã de cãpsuni

Ingrediente

  • Bazã:
  • 300 gr. biscuiti simpli mãcinati
  • 150 gr. unt topit
  • Crema:
  • 10 gr. gelatinã simplã ( 1 plic)
  • 1 plic gelatinã de cãpsuni
  • 1 iaurt simplu
  • 1 cutie de lapte condensat ( 395 gr.)
  • 400 gr. cãpsuni
  • 2 linguri zahãr
  • 200 ml. smântânã pt. friscã
  • Decor:
  • 100 gr. ciocolatã culinarã
  • 200 gr. cãpsuni

Mod de preparare

Acest desert se poate pune în cupe sau formã cu pereti detasabili, silicon sau formã pt. cuptor.

Ia putin timp la pregãtire, dar trebuie sã asteptãm câteva ore pânã se întãreste :)

1) Pentru bazã:

Amestecã bine biscuiti cu untul, pânã se leagã bine.

Pune preparatul în formã si întinde bine amestecul si pe pereti formei. Dã la rece.

2) Pentru cremã:

Spalã bine cãpsunile si punele într-o crãticioarã pe foc împreunã cu zahãrul, amestecând, pânã începe sã fiarbã.

Ia de pe foc si redu la piure cu ajutorul blenderului.

3) Preparã gelatina de cãpsuni si cea simplã conform instructiunilor de pe plic. Adaugã iaurtul, laptele condensat,cãpsunile si frisca.

Amestecã bine si toarnã în formã (e) peste biscuiti.

4) Dã la rece.

Înainte de servire se decoreazã cu cãpsuni si ciocolata rasã.

Eu am pus si în cupe.

O puteti pãstra la frigider 3 zile sau congela 8 zile.

O portie = 433 kcal

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise