1) Am folosit aluat de tarte din comert, deci l-am lãsat la descongelat, între timp am preparat crema.
2)*Crema patiser de casã:
Am pus la fiert 300 ml de lapte.
Separat se amestecã 60 gr de zahãr cu 30 gr de fãinã, 1 ou intreg , 3 gãlbenuse, un praf de sare si altul de zahãr vanelat.
Se pune peste lapte si se amestecã încontinu pânã se îngroasã.
Adaugã sucul de lãmâie si smântâna si amestecã bine.
3) Într-o formã pentru tarte se pune tarta, a mea era deja întinsã cu hârtie vegetalã inclusã.
Peste se toarnã crema si se dã la cuptorul preîncãlzit la 200ºC ( ventilat) pt. cca.30 min la partea cea mai joasã a cuptorului.
4) Când este aproape gata, pregãtim bezeaua:
Bate bine albusele cu zahãrul putin câte putin.
Ia cu lingura sau cu spritul si dispune frumos albusele peste tartã.
Presarã cu zahãr pudrã si mai dã la cuptor,circa 1 minut la partea de sus a cuptorului pânã se rumeneste frumos.
Se poate decora cu felii de lãmãie si cãpsuni.
Când pregãtesc un desert care cere gãlbenusuri profit sã congelez albusurile, asa am pregãtit si tarta de azi :) câteodatã pregãtesc omletã numai din albusuri sau spume dulci...
Sper sã vã placã, poftã bunã!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii