Taralli. Covrigei cu ulei de masline si vin alb

Reteta Taralli. Covrigei cu ulei de masline si vin alb reteta italieneasca. Covrigei italienesti. reteta Taralli pugliesi.

Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Taralli. Covrigei cu ulei de masline si vin alb

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 150 ml ulei de masline
  • 125 ml vin alb sec
  • 1 lingurita cu varf de sare
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • un varf de lingurita de ardei iute macinat (sau boia iute)

Mod de preparare

Reteta de Taralli, covrigei cu ulei de masline si vin alb am invatat s-o prepar in Italia, de la o vecina din Puglia. Sunt covrigei crocanti, gustosi, friabili, ce contin ingrediente simple, la indemana oricui.

Sunt perfecti pe platourile cu aperitive, ca si gustare sau de rontait la un pahar de vin sau bere.

Intr-un bol punem faina, uleiul de masline, vinul, sarea, ardeiul iute macinat si oregano. Framantam un aluat omogen si nelipicios, pe care il lasam o jumatate de ora la odihna, acoperit cu un prosop de bucatarie.

Apoi formam din aluat snurulete de 10 cm si uniti capetele. Covrigeii trebuie sa aiba forma un pic alungita.

Cand ati terminat de modelat, puneti un vas cu apa la fiert si puneti cate 14-15 covrigei. Cand au iesit la suprafata, luati-ii cu o spumiera si asezati-i pe un prosop curat de bucatarie.

Apoi asezati-i in tavi unse cu ulei si coaceti-i la 190 de grade C, in jur de 20 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca frumos.

Pastrati-i in cutii metalice sau borcane de sticla, important este sa nu prinda umiditate.

Incercati si voi reteta de Taralli, covrigei cu ullei de masline si vin alb, sunt grozavi. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise