Reteta Taralli. Covrigei cu ulei de masline si vin alb reteta italieneasca. Covrigei italienesti. reteta Taralli pugliesi.
Reteta de Taralli, covrigei cu ulei de masline si vin alb am invatat s-o prepar in Italia, de la o vecina din Puglia. Sunt covrigei crocanti, gustosi, friabili, ce contin ingrediente simple, la indemana oricui.
Sunt perfecti pe platourile cu aperitive, ca si gustare sau de rontait la un pahar de vin sau bere.
Intr-un bol punem faina, uleiul de masline, vinul, sarea, ardeiul iute macinat si oregano. Framantam un aluat omogen si nelipicios, pe care il lasam o jumatate de ora la odihna, acoperit cu un prosop de bucatarie.
Apoi formam din aluat snurulete de 10 cm si uniti capetele. Covrigeii trebuie sa aiba forma un pic alungita.
Cand ati terminat de modelat, puneti un vas cu apa la fiert si puneti cate 14-15 covrigei. Cand au iesit la suprafata, luati-ii cu o spumiera si asezati-i pe un prosop curat de bucatarie.
Apoi asezati-i in tavi unse cu ulei si coaceti-i la 190 de grade C, in jur de 20 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca frumos.
Pastrati-i in cutii metalice sau borcane de sticla, important este sa nu prinda umiditate.
Incercati si voi reteta de Taralli, covrigei cu ullei de masline si vin alb, sunt grozavi. Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii