Se amesteca faina, drojdia, sarea si apa calduta, se face un aluat si se lasa la dospit.
Baconul afumat si carnaciorii se taie in bucatele nu foarte mici. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Cartofii se spala, se curata si se taie in cubulete.
Intr-o oala, de preferat este sa folositi o oala mai mare, se face sosul, se caleste ceapa, baconul, carnaciorii, cartofii si se pune apa cat sa depaseasca putin nivelul ingredientelor. Se adauga pasta de tomate, sarea, piperul si foi de dafin si lasm la foc mic.
Aluatul il impartim in doua. Il rulam si taiem cu cutitul bucati cat jumatate de palma si le lasam sa dospeasca inca 5 minute pana incepe sa dea in clocot sosul, dupa care luam fiecare bucatica de aluat si o asezam deasupra legumelor si carnii. Foarte important este sa nu aglomerati foarte mult, sa lasati spatiu intre ele pentru a se putea umfla si sa nu puneti una peste alta (doar un strat). Foarte important este ca timp de 20 de minute (timpul necesar pentru a fierbe) sa lasati acoperita foarte bine oala (daca ridicati capacul se incruzesc).
Se serveste imediat dupa ce ati oprit focul, este recomandat sa se manance cald.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii