Tajine de pui cu legume

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tajine de pui cu legume

Ingrediente

  • 4 pulpe pui
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 4 catei usturoi
  • 1 dovlecel
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 10 masline negre
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 rosie
  • 2 linguri ulei de masline
  • cimbru
  • 1 lingurita curry
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 lingurita boia
  • scortisoara
  • turmenic
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Tradițional, tajine este un vas de lut emailat sau pictat, compus din două părți: baza rotundă și puțin adâncă și capacul țuguiat, conic, foarte înalt, care păstrează aburul în interior astfel încât mâncărurile să rămână suculente. După preparea mâncării, capacul este dat la o parte, iar baza se duce la masă ca vas de servire.

Tajine este o tocana gatita la foc mic, din care rezulta o carne frageda cu legume aromate si sos.

Cum eu nu am avut un asemenea vas, m-am multumit cu vasul meu roman ,pe care l-am scufundat mai intai in apa pentru 30 de minute, timp in care am pregatit carnea si legumele.

Pielea de pe pulpe am dat-o jos iar legumele le-am curatat si le-am taiat felii subtiri.

Intr-un bol mai mare am pus o lingura cu ulei, sare, piper,cimbru, curry, ghimbir si turmenic.Pentru ca mi s-a parut ca mai trebuie putin lichid , am adaugat 50 ml vin.In aceasta marinada am tinut la rece , pentru 2 ore pulpele.

Vasul de lut l-am uns in interior cu o lingura de ulei si am asezat in straturi feliile de pastarnac, cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, dovlecel, rosie si ardei, alternand straturile cu boia si scortisoara.

Deasupra am pus pulpele stropite cu zeama de lamaie si inpanate cu masline.

Am pus capacul pe vas si l-am dat la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru 30 de minute , apoi la foc mic pentru o ora.

Am scos capacul si am mai lasat pulpele sa se rumeneasca 10 minute.

La servire montam pe farfurie cate o pulpa cu 1/4 din legumele preparate.

A iesit o minunatie de mancare pe care o voi repeta cat de curand. Nu stiti ce bunatate pierdeti daca nu o preparati si voi.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise