Tajin cu peste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 peste mai slab de 2 Kg
  • 1 Kg cartofi ,curatati si taiati rondele
  • 1 Kg rosii taiate rondele
  • 4 ardei copti,curatati si rupti fisii
  • 2-3 ardei iuti taiati rondele si pisati intr-un mojar
  • 1/2 ceasca ulei de masline
  • 2 lamii -rondele
  • zeama de la o lamiie
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • usturoi pisat(2-3 catei)
  • sare,piper
  • putina scortisoara ,cardamom,coriandru,cumin,toate pisate
  • 1 ceasca apa

Mod de preparare

Se amesteca coriandrul,cuminul,sarea ,usturoi,ardeiul iute .

Se adauga sucul de lamiie ,apa si uleiul de masline

Se toarna compozitia peste peste si se lasa cam 2 ore sa se marineze.

In vasul de tajin se pun rondelele de cartofi,se pune pestele ,se acopera cu rondelele de rosii(se pastreaza citeva rondele pentru decor,fisiile de ardei copt si marinata .

Se presara 1/2 din patrunjel si se pun 1/2 din feliile de lamiie.

Se toarna sucul de rosii,

Se fierbe (sau la cuptor daca nu aveti vasul tajine) cam 40 min la foc moderat pina se ingroase sosul .

Se serveste in vasul respectiv decorat cu rosii felii,rondele de lamiie si patrunjel tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise