Taitei(lati),de casa,cu varza calita

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Taitei(lati),de casa,cu varza calita

Ingrediente

  • -1 varza de cca 1 kg
  • -cca 200 g taitei,lati,de casa(se poate si paste cumparate)
  • -3 linguri de ulei
  • -sare,piper(dupa gust)

Mod de preparare

Varza se taie fideluta,se freaca cu 1 lingurita,rasa,de sare,apoi,se lasa cam 20-30 minute.

Dupa aceea se stoarce si se caleste in cca 3 linguri de ulei.Se caleste la foc mic;cind e gata se pune sare si piper dupa gust.

Se pregatesc taiteii,lati:intr-o cratita se pun cca 2 l de apa,1/2 lingurita de sare si cca 1 lingura de ulei.

[[ Intotdeauna,cind se fierb paste,se pune in apa si putin ulei;nu se lipesc intre ele.]]

Taiteii,lati,se fierb cam 10 minute(nu mai mult),la foc mediu,semiacoperiti.Apoi,se iau de pe foc si se lasa(acoperiti)in apa(in care au fiert) inca cca 10-15 minute;lasindu-se in apa,devin mai pufosi.Dupa aceea se spala si se strecoara;se amesteca,apoi,cu varza calita.

Se potriveste de sare si piper;se serveste(cald sau caldut) cu muraturi,salate....................

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise