Taitei de casa. Reteta traditionala, simpla si gustoasa

Taitei de casa. Reteta traditionala, simpla si gustoasa. Afla cum sa prepari rapid taitei de casa perfecti pentru supe, mancaruri delicioase sau diverse dulciuri.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Taitei de casa. Reteta traditionala, simpla si gustoasa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 600 g faina

Mod de preparare

Nicio pasta din comert nu se compara cu cea facuta acasa. Ador sa fac taitei de casa pentru ca imi aduce aminte de bunica si intinsul aluatului ma relaxeaza.

Reteta este extrem de simpla, va trebuie doar un picut de rabdare si, daca sunteti incepatori intr-ale bucatariei, un pic de perseverenta.

Asadar, pentru fiecare ou aveti nevoie de 100 de g de faina si putina sare. Eu fac din 6 oua, imi ajung si doua luni sau mai mult.

Bateti ouale intr-un bol impreuna cu sarea si apoi incorporati faina. Framantati in aluat omogen, vartos si lasati-l sa se odihneasca 30 de minute acoperit cu un prosop de bucatarie.

*Pentru ca am facut aluatul din 6 oua, l-am impartit in 4 bucati sa-mi fie mai usor de intins foile.

Intindeti fiecare foaie cat puteti de subtire si puneti-o pe un prosop de bucatarie sa se usuce (nu foarte tare).

Apoi impartiti pe jumatate foaia, rulati-o si taiati taiteii cat doriti de subtiri.

Rasfirati-i, puneti-i la uscat, apoi pastrati-i in pungi de hartie pana in momentul folosirii.

Puteti prepara cu ei taitei cu lapte, cea mai gustoasa ciorba de gaina sau delicioase paste cu ragu. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise