TAITEI CU NUCI

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluatul de taitei:
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat tarisor si bun pentru intins foaia pentru taitei
  • miez nuca dupa gust
  • zahar pudra
  • zahar vanilat
  • unt
  • gem sau dulceata

Mod de preparare

Oul impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.Apoi se intinde o foaie subtire,se ruleaza si se taie subtire sau mai gros in functie de preferinta dumneavoastra.Dupa ce se taie se la sa putin la zvantat.

Taiteii se fierb in apa rece cu putina sare,se strecoara si se racesc.Se amesteca cu unt topit,nuci macinate,zaharul pudra si zaharul vanilat.

Deasupra se orneaza cu gem sau.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise