E o denumire faină pentru un fel de mâncare, nu? Și bună, bună, mai ales pentru iubitorii de produse tradițional românești. Ce e, de fapt? O mămăligă stratificată și gratinată, un fel mai mult decât sățios, de gust nu mă leg, gusturile nu se comentează, dar eu aș mânca în fiecare zi, dacă nu m-aș gândi și la siluetă sau dacă aș presta activități ce necesită un aport proteic și caloric mai mare.
Se face o mămăliguță mai moale, care se lasă la fiert aproximativ un sfert de oră.
Se unde o formă cu unt, se pune un start de mămăliguță, apoi telemeaua sfărâmată, afumătura tăiată bucățele și ceva piper măcinat, se acoperă cu restul de mămăligă. În stratul de deasupra se fac cu lingura sau cu un polonic mai mic 2 „cuiburi” în care se sparg ouăle, deasupra se rade telemea și se pun și câteva bucăți de unt, să se rumenească frumos. Se dă vasul la cuptorul preîncălzit până se fac ouăle și totul e rumen și auriu. Se servește fierbinte.
Poftă bună!
Descoperiti si alte retete delicioase pe blogul Mariana Kitchening.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii