Se spala orezul de sushi de 3 ori in apa rece,se scurge si se pune la fier in apa(vezi instructiuni pe ambalaj) sau la aburi in rice cooker. Cand e gata se transfera intr-un bol,se lasa sa se raceasca si se amesteca cu jumatate de cana de otet pentru sushi(este un amestec de otet de orez,zahar,sare si condimente).Atentie! orezul se va amesteca cu grija sa nu se sparga boabele.
Curatam castravetele de coaja,taiem in 4 pe lungime,golim de seminte si taiem in fasii subtiri.Se curata avocado si se taie in felii de 1 cm grosime(ca si feliile de mar).
Pregatim un castronel cu apa rece si gheata(vom avea nevoie la masa de lucru, orezul fiind lipicios).
Asezam foita de Nori pe "rogojina" cu partea lucioasa in exterior.Cu mana uda distribuim orezul pe toata suprafata noriului avand grija sa lasam aproximativ 1 cm liber in partea superioara(pentru lipire ).Orezul nu trebuie sa fie foarte gros atat doar cat sa acopere foita de alge.
Se pun 2 lingurite de maioneza Wasabi(daca nu aveti se pot amesteca 2 linguri de maioneza normala din comert cu 1 lingurita pasta Wasabi),o lingurita de icre,o foaie de salta verde,crabul,2-3 felii de avocado,cateva fasii de castravete si se ruleaza ca si cozonacul.Capatul superior al noriului se uda putin cu apa sa se lipeasca.In timpul rularii se va pune o presiune egala pe tot ruloul altfel acesta nu va fi compact si legumele vor iesi la taiere.Desi pare complicat este relativ usor; e ca si cum am rula un blat de piscot intr-un prosop de bucatarie, pentru un tort rulada.Cu un cutit foarte bine ascutit se taie rulourile in jumatate si apoi fiecare jumatate in 4-5 felii egale.
Se pastreaza in containere bine inchise(orezul se usuca foarte repede)nu mai mult de 24h.Inainte de servire se aseaza pe un platou sau farfurie si se servesc cu pasta Wasabi,sos de soia si ghimbir(ginger marinat)
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii