Sushi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sushi

Ingrediente

  • Orez fiert
  • Nori (foi de alge marine uscate)
  • Somon( sau alt peste)
  • Morcov fiert
  • Castravete
  • Wasabi
  • Sos de soia
  • Otet de orez
  • Zahar
  • sare

Mod de preparare

Sushi este un fel de mâncare specific bucătăriei japoneze. Principalul ingredient este orezul (acrit cu oțet) combinat cu alte ingrediente, gătite sau in stare crudă si bineinteles cu peste.

Spalam 100g orez in apa rece, apoi il punem intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, il acoperim cu un capac, reducem flacara si-l lasam sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingem focul si lasam orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute. Intr-o cratita mica incalzim 2 linguri otet, in care am pus 1 lingurita zahar si putina sare; când zaharul s-a dizolvat complet, turnam otetul peste orezul fiert si amestecm bine. Il lasam la racit si apoi il impartim in trei parti.

Asezam o foaie de nori pe un suport pentru sushi si intindem pe ea o parte din orez, apoi asezam cateva fasii de morcov fiert, cateva de castravete si bucati de peste. Din loc in loc, peste peste, punem cateva picaturi de sos wasabi.

Rulam orezul si umplutura cu ajutorul materialului-suport. Repetam operatia cu celelalte foi de sushi. Cu lama umezita, a unui cutit foarte ascutit, taiem rulourile astfel formate in bucati . Servim cu wasabi si sos de soia, alaturi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise