Surf &Turf

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Surf &Turf

Ingrediente

  • 1 antricot bine impanat cu grasime
  • 5 melci
  • 5 midii
  • unt
  • Zarzavat pt supe:
  • -morcov
  • -patrunjel
  • -telina
  • -ceapa
  • 1 leg bouquet garni
  • Sos Remoulade
  • Pastai de fasole verde
  • 1 cartof
  • verdeata glasata
  • Sare, Piper
  • Vin alb

Mod de preparare

Cantitatea ingredientelor este pentru o singura portie.

Asadar, daca aveti experienta cu melcii veti stii ca trebuie "infometati" 2 saptamani, spalati si coafati zi de zi, dupa care se trece la adevarata treaba cu ei: se azvarle intr-o oala cu apa clocotita si peste 5 minute se scot, se scurg si se extrage carnita semifiarta din cochilii. Se indeparteaza partile necomestibile si apoi se spala in cateva ape, se freaca cu sare si se clatesc, apoi cu malai grosier, pana indepartati mucilagiul specific. Procedura este poate laborioasa dar merita, credeti-ma!

Pregatiti o supa gustoasa si cand legumele sunt pe treisferturi fierte, adaugati carnita melcilor si-i fierbeti pana prind gustul supei dar isi pastreaza totusi aroma robusta de pamant reavan. Carnea lor nu va fi nici moale dar nici tare: trebuie sa fie doar ferma!

Scoateti carnea de melc din supa si-o sotati iute intr-o lingura de unt, piper din abundenta si sare potrivit de multa. Pastrati la cald.

Scoicile le fierbeti/sotati intr-o lingura de unt si una de vin alb, verdeata si un picusor de sare, sub capac, 5 minute sau pana se desfac. Scuturati din cand in cand vasul pentru ca toate scoicile sa aiba parte de acelasi tratament. Scoateti carnita galbioara din cochilii si-o tineti in sucul lasat, la cald.

Antricotul adus la temperatura bucatariei se sareaza si pipereaza pe o parte. Asezati-l pe gratarul foarte fierbinte si nu-l miscati din loc pana nu miroase a caramelizare. Intoarceti pe partea nefacuta, sarati si piperati si pe aceasta si mai tineti pe gratar 1-2 minute (sau faceti "proba degetelor") Daca antricotul nu este suficient de marmorat (vinisoare de grasime proprie) puteti unge fiecare parte a lui cu unt aromatizat cu cimbru. Lasati antricotul rozalui la mijloc (medium rare) altfel se va intari si-i pacat! Pastrati la cald si nu-l taiati sau feliati inainte de 3-4 minute, pentru a lasa ca sucurile carnii sa se re-aseze unde le este locul.

In acest timp blansati firele de fasole verde - le scufundati in apa clocotita 2-3 minute si le scoateti urgent in apa cu ghiata pentru a stopa fierberea. Scurgeti bine de apa si sotati in unt aromatizat (preferabil cu un catel de usturoi lasat intreg in tigaia cu unt si o crenguta de cimbru)

Asezati pe farfurie calda cartofii prajiti despre care nu va povestesc, firele de fasole verde blansate apoi asezati cu gust fiecare carne la locul potrivit. Plimbati apoi cateva lingurite de sos Remoulade peste intreaga alcatuire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise