Superpiscoturi scotiene

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • putin unt topit sau untdelemn de floarea soarelui
  • 150 g faina de grau
  • 3 linguri rase de faina de orez
  • 50 g zahar tos, plus zahar pentru ornat
  • 100 g unt, taiat in cuburi mici
  • (daca nu ai faina de orez, mareste cantitatea de faina de grau la 175 g)

Mod de preparare

1. Se unge cu unt sau untdelemn o tava de prajituri patrata de 15 cm latime si 2,5 cm inaltime sau o tava pentru sanvisui de 18 cm.

2. Se pune faina de grau si cea de orez intr-un castron.

3. Se adauga si se amesteca zaharul tos. Apoi se incorporeaza untul, framantand cu mainile pana cand aluatul este sfaramicios, asemenea firimiturilor de paine.

4. Se framanta aluatul pana cand firimiturile se prind una de alta, apoi se intinde o foaie omogena in tava de copt. Se inteapa suprafata cu furculita.

5. Se lasa la copt timp de 45 minute in cuptorul reglat la 170 grade Celsius sau in cuptorul pe gaz, la temperatura medie, marcajul 3. Se scoate tava cand piscoturile au culoarea aurie. Inca fierbinte, foaia se taie cu cutitul in portii egale, apoi se lasa la racit.

6. Se scot din tava si se desfac piscoturile, apoi se presara cu zahar tos.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise