Ingrediente
500 g ciuperci tip champignon, 1 ceapă, 2 cartofi de mărime mijlocie, 2 căței de usturoi, 2 l supă de pui (sau apă), 1 linguriță sare, 1/4 linguriță piper negru măcinat, 1 lingură unt, 150 g ton în suc propriu (opțional), 2 linguri iaurt grecesc (pentru a îngroșa supa după ce este gata - opțional)
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Toacă ceapa mărunt. Spală ciupercile și taie-le mărunt. Într-o cratiță non-aderentă, încălzește o lingură plină cu unt în care vei sota ușor ceapa. Adaugă ciupercile și sotează-le până când se înmoaie (aproximativ 5 minute), amestecând din când în când. Adaugă supă de pui sau apă și fierbe supa. Între timp, dă prin
blender cartofii cruzi tăiați mărunt împreună cu 2 căței de usturoi și puțină apă. Toarnă amestecul în supă. Lasă supa să fiarbă timp de aproximativ 10-15 minute, apoi blenduiește-o cu un
blender de mână, după care o asezonezi cu sare și piper. Dacă dorești, adaugă și iaurtul grecesc înainte de a servi supa, îți recomand să adaugi și puțin ton (din care ai scurs zeama). În acest mod, supa îți va furniza și mai multe proteine și îți va ține bine de foame.
(https://www.magicianafit.ro/retete/retete-de-supe)