Supa rece de rosii, cu masline

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 800 g rosii curatate de pielita,
  • zeama unei jumatati de lamaie,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • putina nucsoara rasa,
  • 1 varf de cutit zahar,
  • 1/4 l iaurt,
  • 1/8 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa),
  • 8 masline verzi, mari si fara samburi.

Mod de preparare

Se taie rosiile bucatele, se toarna peste ele zeama de lamaie, se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si zahar si se lasa o jumatate de ora sa se patrunda.

Se pun rosiile in robotul de bucatarie, impreuna cu iaurtul si zeama de legume, se mixeaza, se trec printr-o sita, se mai mixeaza o data si se gusta de sare si piper.

Supa astfel obtinuta se toarna in farfurii racite si se serveste cu maslinele taiate feliute si - eventual - cu cubulete de paine prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise