Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta pentru zilele calde de vara. Descopera cum sa prepari aceasta delicatesa proaspata si aromata.
Spala bine castravetii si curata-i de coaja daca preferi. Taie-i in jumatate pe lungime si indeparteaza semintele daca sunt mari.
Rade castravetii pe razatoarea mare sau taie-i in cuburi mici.
Intr-un bol mare, bate iaurtul cu un tel pana devine cremos. Adauga treptat apa rece si amesteca bine. Ajusteaza cantitatea de apa in functie de cat de groasa sau subtire doresti supa.
Curata si piseaza usturoiul, apoi adauga-l in bolul cu iaurt.
Adauga castravetii rasi sau taiati, mararul tocat, nucile macinate (daca folosesti), uleiul de masline si otetul sau sucul de lamaie.
Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Amesteca bine toate ingredientele pana cand sunt bine combinate.
Acopera bolul si lasa supa la frigider timp de cel putin 30 de minute inainte de servire pentru a se raci si a se intrepatrunde aromele.
Serveste supa tarator in boluri individuale, adaugand cuburi de gheata pentru un plus de prospetime, daca doresti.
Poti decora cu cateva frunze de marar si nuci macinate deasupra pentru un aspect atractiv.
Aceasta supa racoritoare este ideala pentru a te racori si a te bucura de o masa usoara si sanatoasa.
Incearca si reteta de supa rece de castravete cu avocado, supa rece de avocado sau supa rece cu rosii. Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii