Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta pentru zilele calde de vara. Descopera cum sa prepari aceasta delicatesa proaspata si aromata.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Ingrediente

  • 500 ml iaurt natural (de preferinta iaurt gras)
  • 2-3 castraveti mari
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3-4 linguri de nuci macinate (optional)
  • 2-3 linguri de marar proaspat tocat
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de otet de vin alb sau suc de lamaie
  • sare si piper dupa gust
  • 500 ml apa rece (sau dupa preferinte)
  • cuburi de gheata (optional, pentru servire)

Mod de preparare

Spala bine castravetii si curata-i de coaja daca preferi. Taie-i in jumatate pe lungime si indeparteaza semintele daca sunt mari.
Rade castravetii pe razatoarea mare sau taie-i in cuburi mici.

Intr-un bol mare, bate iaurtul cu un tel pana devine cremos. Adauga treptat apa rece si amesteca bine. Ajusteaza cantitatea de apa in functie de cat de groasa sau subtire doresti supa.

Curata si piseaza usturoiul, apoi adauga-l in bolul cu iaurt.
Adauga castravetii rasi sau taiati, mararul tocat, nucile macinate (daca folosesti), uleiul de masline si otetul sau sucul de lamaie.
Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Amesteca bine toate ingredientele pana cand sunt bine combinate.
Acopera bolul si lasa supa la frigider timp de cel putin 30 de minute inainte de servire pentru a se raci si a se intrepatrunde aromele.

Serveste supa tarator in boluri individuale, adaugand cuburi de gheata pentru un plus de prospetime, daca doresti.
Poti decora cu cateva frunze de marar si nuci macinate deasupra pentru un aspect atractiv.

Aceasta supa racoritoare este ideala pentru a te racori si a te bucura de o masa usoara si sanatoasa.

Incearca si reteta de supa rece de castravete cu avocado, supa rece de avocado sau supa rece cu rosii. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise