Ramen este supa care imi aduce aminte cu drag de strazile japoneze, de fapt sunetul care mi-a ramas asociat cu aceasta tara este al caruciorului ambulant care vindea supa de taitei, la orice ora. Amintiri placute am si de la restaurantele de ramen, unde mereu intram dupa o noapte de club sau de cate ori avem nevoie de o portie sanatoasa de supa cu mult usturoi, ca sa dregem o raceala.
Si atata timp am crezut ca pana nu voi revizita Japonia nu am cum sa ma delectez din nou cu un bol de ramen. Gresit! A fost chiar mai simplu decat ma asteptam,de acum nu mai ramane decat sa experimentez.
Tacamul se spala bine sub jet de apa rece,ceapa si morcovul se curata si se pun intr-o oala.
Se adauga usturoiul si ghimbirul se se fierbe la foc mic. Eu am folosit o kukta pentru mai multa aroma si pentru a grabi fierberea.
Dupa ce s-a fiert tacamul, se strecoara supa si se pune intr-o craticioara. Se potriveste de gust cu sos de soia si se pastreza fierbinte. Se scoate carnea de pe oase.
In fiecare bol adaugam un pachet de taitei instanti peste care turnam supa fierbinte.Se acopera trei minute,dupa care se adauga bucati de carne de pui,un ou fiert tare taiat in jumatate si ceapa verde taiata oblic.
Se serveste fierbinte, eventual se mai poate adauga usturoi.
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Mitinita.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii