Supa poloneza de mazare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Supa poloneza de mazare

Ingrediente

  • 4oo g mazare boabe
  • 2 morcovi
  • 3-4 cartofi mici
  • 1 ceapa
  • 1/4 ardei gras rosu
  • 1 os mic proaspat ce porc sau vitel
  • 3-4 catei usturoi
  • 200 ml smantana
  • zeama de la o lamaie
  • 150 g galuste din faina
  • sare
  • piper
  • ulei
  • frunze verdeata

Mod de preparare

Curatam legumele si le spalam.

Morcovii ii taiem rondelem cartofii si ardeiul gras cubulete iar ceapa o lasam intreaga.

Curatam usturoiul, il presam iar verdeata o tocam marunt.

Punem osul la fiert in 4 l apa cu putina sare , iar cand fierbe, indepartam spuma de deasupra.

Apoi adaugam mazarea si restul legumelor, asezonam si lasam sa fiarba.

Intre timp facem galustele dintr-un ou , 4 linguri faina si doua cu ulei. Amestecam pina obtinem o compozitie moale.

Punem la fiert apa cu sare si cand clocoteste rupem galustele cu o lingutita, scufundandu-le in apa ce fierbe. Le lasam sa fiarba 10 minute, aruncam apa de pe ele, le dam sub un jet de apa , apoi le punem in supa care este deja fiarta.

Dregem supa cu smantana si cu zeama de lamaie, iar deasupra presaram verdeata tocata.

Osul il puteti inlocui cu 2-3 cremvusti taiati rondele, exact ca in reteta originala.

Servim cu ardei iute, alaturi.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise