Supa mexicana de rosii

Umplem o oala cu apa si o fierbem la foc potrivit.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Supa mexicana de rosii

Ingrediente

  • 2 l de apa
  • 1 ceapa
  • 1 cubulet Knorr legume
  • 400 g pulpa de rosii
  • 200 g porumb la conserva
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute (mic) sau fulgi chili
  • 1 lingurita rasa de oregano
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel tocat
  • Galuste din malai:
  • 100 g malai extra
  • 300 ml lapte
  • 20 g parmezan ras
  • 10 g unt
  • 1 ou
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Umplem o oala cu apa si o fierbem la foc potrivit.

Curatam ceapa si apoi o taiem rondele sau cubulete. Usturoiul trebuie taiat si el cat mai marunt.

Punem ulei intr-o tigaie. Cand uleiul s-a incins, adaugam ceapa, usturoiul, porumbul si ardeiul iute tocat marunt. Le calim putin cat sa se inmoaie (aproximativ 2 minute). Punem pulpa de rosii, oregano si amestecam. Adaugam amestecul de rosii cu legume in oala cu apa. Acoperim oala cu un capac si fierbem supa aproximativ 20-30 de minute la foc mediu.

Galuste din malai:

Intr-o craticioara, punem lapte la fiert, impreuna cu un praf de sare, la foc mediu. In momentul in care laptele a inceput sa fiarba, reducem focul la minim si adaugam malaiul, in ploaie. Amestecam cu un tel, pana cand mamaliga se ingroasa si se desprinde de marginile cratitei. Luam craticioara de pe foc si adaugam untul. Amestecam cu un tel pana se incorporeaza perfect untul in mamaliga. Lasam mamaliga sa se raceasca. Amestecam din cand in cand. Dupa ce a ajuns la temperatura camerei, adaugam oul, parmezanul ras, sare si piper. Amestecam bine pana obtinem un amestecam omogen. Trebuie sa avem o compozitie densa. Cu mainile umede, formam galuste de dimensiunea unui ou de prepelita. Dupa ce supa a fiert 20-30 de minute, adaugam galustele si le fierbem pana se ridica la suprafata. Adaugam patrunjel tocat si putin oregano.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise