Supa de vacuta cu galuste

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Supa de vacuta cu galuste

Ingrediente

  • 1,5 kg oase de vita cu carne (sa aveti neaparat 1 os cu maduva si 1 os sita)
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel/pastarnac
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita otet/zeama de lamaie
  • 5 linguri gris
  • 1 lingura de ulei
  • sare, piper
  • optional 1 cub/lingurita concentrat vita/legume

Mod de preparare

Lasati oasele in apa rece 15-20 minute ca sa iasa sangele. Puneti la fiert in 4 litri de apa rece oasele, lasati sa clocoteasca si luati spuma. Adaugati putina sare si legumele intregi, curatate si spalate.

Lasati sa fiarba la foc mic aproximativ 1 ora.

Intre timp, preparati galustele: Intr-un castronel amestecati oul cu bicarbonatul stins cu otet sau lamaie, 1 lingura de ulei si grisul. Turtiti compozitia si lasati-o (uitati-o ) vreo 45-60 minute, cat preparati supa.

Intr-o cana sa aveti la indemana putina supa amestecata cu apa rece. Asezati oala cu supa pe foc foarte, foarte mic si cu o lingurita puneti in supa galustele.

Stati langa ele si daca incepe supa sa clocoteasca adaugati putina zeama din cana sau trageti oala de pe foc.

Dupa ce incep sa se umfle, intoarceti-le pe cealalta parte. Acoperiti oala, lasati-o la foc foarte, foarte mic si din cand in cand mai adaugati din zeama din cana.

Cand s-au fiert, lasati sa mai stea oala acoperita, pentru ca se vor mai umfla putin.

Inainte de a servi supa la masa, infierbantati-o bine, mutati-o in supiera si adaugati verdeata tocata.

Puneti in farfurii supa fierbinte cu cate 2-3 galuste. Cine doreste poate sa isi mai puna piper.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise