Se transeaza puiul( se poate folosi si piept de pui taiat fideluta), se spala bine si se pune de-o parte.
Se curata zarzavatul: morcovi - 4 buc, un ardei gras,
Din usturoi 2-3 capatani se face mujdei( se freaca cu sare lamaie si ulei).
Intr-o cratita se pune un pic de ulei, cand se incalzeste se pune paprika si se mesteca sa nu se arda paprika, se adauga carnea, se caleste. Se pune apa rece, un varf de sare si se adauga zarzavatul taiat in 4.
Cand este carnea fiarta se scoate zarzavatul si se adauga mujdeiul.
Se drege cu galbenusul de la 2 oua si lapte. Atentie sa nu se \"stranga\" peste oua si lapte se pune supa calda si se amesteca incet. Se acreste cu otet de mere. Se ia de pe foc.Se adauga patrunjelul.
La masa se mai poate pune mujdei pentru cei \"rezistenti\".Se serveste cu ardei iute.
Inainte se bea o palinca de prune !!!!
PS
In zona bunicilor (Ardeal) se face mamaliga cu branza de burduf si se mananca alaturi de supa de usturoi.
POFTA BUNA!!!!!
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii