Supa de rosii cu taitei sau flechite

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Supa de rosii cu taitei sau flechite

Ingrediente

  • 1,5 kg rosii
  • 60-70 g taitei sau flechite
  • 1 ceapa mica
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 2 cuburi/lingurite concentrat pui. ciuperci sau legume
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Se spala rosiile, se taie bucati mai mari scotandu-se cotoarele si se toaca ceapa mai mare. Se pun la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare, la foc mic, aproximativ 20-25 minute.

Se lasa sa se racoreasca putin apoi se mixeaza, dar nu prea mult, doar cateva miscari. (vezi video) Se strecoara de coji si seminte, se pune din nou la fiert adaugandu-se uleiul, zaharul (depinde cat de dulci sunt rosiile), concentratul, putin patrunjel tocat si se drege gustul de sare si piper.

La urma se adauga taiteii si se dau cateva clocote. Daca sunt taitei instant (Rollton, mammita, etc.) se pun direct in supiera, apoi supa clocotita peste ei. Garnisiti cu o frunzulita de patrunjel.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise