Supa de rosii cu galuste imperiale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Supa de rosii cu galuste imperiale

Ingrediente

  • Galuste:
  • 50g faina
  • 50g gris
  • 50g cascaval
  • 50g unt
  • 3 oua
  • sare, piper, un praf de nucsoara
  • Supa:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • radacina de telina
  • 1 ardei gras
  • rosii ( eu am folosit rosii decojite la cutie)
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • frunze de telina

Mod de preparare

Galuste:

Se amesteca ouale cu cascavalul, apoi se adauga untul, se amesteca bine si, la sfarsit, se adauga faina impreuna cu grisul. Ca masura, in lipsa unui cantar de bucatarie, 1 lingura cu varf de faina/gris are aproximativ 25g.

Se potriveste de sare, piper si aromam cu un praf de nucsoara.

Se toarna in tava unsa cu unt, eventual tapetata cu hartie de copt. Stratul nu trebuie sa depaseasca 1 cm inaltime.

Se coace 10-12 minute la foc mare.

Dupa ce s-a racit, se taie cubulete sau alte forme, dupa preferinta, si se adauga in supa fierbinte, lasand la fiert alte 4-5 minute.

Pentru supa, procedam astfel:

Ceapa, ardeiul gras, morcovul si radacina de telina se pun la fiert.

Cand sunt gata, se strecoara, iar legumele se mixeaza sau se trec prin storcatorul de fructe.

Supa se pune la foc mic, se adauga sare si piper dupa gust si putin ulei de masline.

Rosiile se mixeaza si ele si se strecoara pentru a inlatura samburii.

Se adauga in supa si se lasa la fiert.Se presara frunze de telina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise