Galuste:
Se amesteca ouale cu cascavalul, apoi se adauga untul, se amesteca bine si, la sfarsit, se adauga faina impreuna cu grisul. Ca masura, in lipsa unui cantar de bucatarie, 1 lingura cu varf de faina/gris are aproximativ 25g.
Se potriveste de sare, piper si aromam cu un praf de nucsoara.
Se toarna in tava unsa cu unt, eventual tapetata cu hartie de copt. Stratul nu trebuie sa depaseasca 1 cm inaltime.
Se coace 10-12 minute la foc mare.
Dupa ce s-a racit, se taie cubulete sau alte forme, dupa preferinta, si se adauga in supa fierbinte, lasand la fiert alte 4-5 minute.
Pentru supa, procedam astfel:
Ceapa, ardeiul gras, morcovul si radacina de telina se pun la fiert.
Cand sunt gata, se strecoara, iar legumele se mixeaza sau se trec prin storcatorul de fructe.
Supa se pune la foc mic, se adauga sare si piper dupa gust si putin ulei de masline.
Rosiile se mixeaza si ele si se strecoara pentru a inlatura samburii.
Se adauga in supa si se lasa la fiert.Se presara frunze de telina.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii