SUPĂ DE ROŞII CU GĂLUŞTE DE GRIŞ ŞI LEUŞTEAN

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
SUPĂ DE ROŞII CU GĂLUŞTE DE GRIŞ ŞI LEUŞTEAN

Ingrediente

  • Ingrediente necesare pentru 4 porţii:
  • · un litru de bulion
  • · trei morcovi
  • · o rădăcină de păstârnac
  • · o rădăcină mică de ţelină
  • · o rădăcină de pătrunjel
  • · un ardei gras, roşu
  • · un ou
  • · 80 de grame de griş
  • · o lingură de apă minerală
  • · o jumătate de legătură de leuştean
  • · o jumătate de linguriţă de sare
  • · un sfert de linguriţă de piper.

Mod de preparare

Spălaţi şi curăţaţi morcovii, păstârnacul, ţelina, pătrunjelul, ardeiul. Puneţi toate legumele la fiert într-un litru şi jumătate de apă cu sare. După 15 minute, le scoateţi, le lăsaţi să se răcească şi le puneţi în blender. Nu aruncaţi apa în care au fiert.

Cînd legumele sunt pastă, le puneţi în apa în care au fiert, adăugaţi bulionul şi le puneţi din nou la fiert.

Până compoziţia aflată pe foc începe să fiarbă, pregătiţi găluştele.

Separaţi gălbenuşul de albuşul pe care îl bateţi spumă. Gălbenuşul îl puneţi într-un bol cu un praf de sare, apoi adăugaţi apa mineral şi grişul pe care îl adăugaţi ca o ploaie, apoi puneţi albuşul bătut şi îl încorporaţi uşor. Materialul nu trebuie să fie tare dar nici foarte moale încât să curgă din lingură.

Cînd compoziţia de pe foc dă în clocot, luaţi o lingură, o introduceţi în supa care fierbe şi începeţi să luaţi câte o lingură din grişul cu ou şi adăugaţi astfel găluştele la fiert.

Lăsaţi găluştele să fiarbă 10-15 minute la foc mic, ele se vor ridica la suprafaţă cînd sunt fierte şi pufoase.

Spălaţi şi tocaţi leuşteanul.

Adăugaţi piperul şi leuşteanul tocat, apoi opriţi focul. Puneţi ciorbiţa în boluri. O puteţi servi atât caldă cât şi rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise