SUPĂ DE ROŞII CU GĂLUŞTE DE GRIŞ ŞI LEUŞTEAN

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
SUPĂ DE ROŞII CU GĂLUŞTE DE GRIŞ ŞI LEUŞTEAN

Ingrediente

  • Ingrediente necesare pentru 4 porţii:
  • · un litru de bulion
  • · trei morcovi
  • · o rădăcină de păstârnac
  • · o rădăcină mică de ţelină
  • · o rădăcină de pătrunjel
  • · un ardei gras, roşu
  • · un ou
  • · 80 de grame de griş
  • · o lingură de apă minerală
  • · o jumătate de legătură de leuştean
  • · o jumătate de linguriţă de sare
  • · un sfert de linguriţă de piper.

Mod de preparare

Spălaţi şi curăţaţi morcovii, păstârnacul, ţelina, pătrunjelul, ardeiul. Puneţi toate legumele la fiert într-un litru şi jumătate de apă cu sare. După 15 minute, le scoateţi, le lăsaţi să se răcească şi le puneţi în blender. Nu aruncaţi apa în care au fiert.

Cînd legumele sunt pastă, le puneţi în apa în care au fiert, adăugaţi bulionul şi le puneţi din nou la fiert.

Până compoziţia aflată pe foc începe să fiarbă, pregătiţi găluştele.

Separaţi gălbenuşul de albuşul pe care îl bateţi spumă. Gălbenuşul îl puneţi într-un bol cu un praf de sare, apoi adăugaţi apa mineral şi grişul pe care îl adăugaţi ca o ploaie, apoi puneţi albuşul bătut şi îl încorporaţi uşor. Materialul nu trebuie să fie tare dar nici foarte moale încât să curgă din lingură.

Cînd compoziţia de pe foc dă în clocot, luaţi o lingură, o introduceţi în supa care fierbe şi începeţi să luaţi câte o lingură din grişul cu ou şi adăugaţi astfel găluştele la fiert.

Lăsaţi găluştele să fiarbă 10-15 minute la foc mic, ele se vor ridica la suprafaţă cînd sunt fierte şi pufoase.

Spălaţi şi tocaţi leuşteanul.

Adăugaţi piperul şi leuşteanul tocat, apoi opriţi focul. Puneţi ciorbiţa în boluri. O puteţi servi atât caldă cât şi rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise