Supa de rosii cu busuioc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Supa de rosii cu busuioc

Ingrediente

  • 1 kg rosii bine coapte
  • 125 ml smantana
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 cub de unt
  • o ceapa
  • un morcov
  • 5 catei de usturoi
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • o mana de frunze de busuioc proaspat
  • 3 cani supa de pui
  • sare si piper

Mod de preparare

Decojim rosiile: scoatem cotorul, crestam in x celalalt capat si introducem cca 5 min. in apa clocotita, apoi inca 5 min. in apa foarte rece. Apoi, se decojesc practic singure :). Tocam rosiile cuburi, avand grija sa nu pierdem sucul lor, si le dam deoparte. Intre timp am pregatit si restul ingredientelor. Intr-o oala punem la inabusit in unt ceapa taiata solzi, morcovul si usturoiul felii, patrunjelul si cateva frunze de busuioc. Ca sa nu se arda untul, dupa 2-3 minute adaugati 3-4 linguri din sucul rosiilor tocate mai sus. Lasam la inabusit, acoperit, pana se inmoaie legumele. Adaugam rosiile tocate si supa de pui. Personal am pregatit supa de pui concentrat si am turnat-o in pungute de cuburi de gheata, pe care le folosesc acum in mancare, pentru a nu pregati mereu cand am nevoie supa si pentru ca nu folosesc supa la punga sau cuburi. Am completat cu 3 cani de apa, am adaugat si pasta de tomate, smantana si busuiocul si am lasat sa fiarba. Cand legumele erau bine fierte (dupa aproximativ 50 min, mai putin daca folositi rosii din cutie in loc de rosii proaspte) am lasat sa se raceasca putin. Am amestecat totul apoi cu blenderul. Serviti alaturi de bacon si tartine de paine prajita cu branza. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise