Supa de rosii

Timp pregatire
60 minute

Ingrediente

  • Carne cu mult os de pui (cca 300 g)
  • de vaca sau vitel
  • morcov
  • patrunjel
  • ceapa(cca 250 g)
  • 1/2 l suc de rosii
  • 40 g orez
  • patrunjel
  • telina
  • sare.

Mod de preparare

Supa de rosii se prepara in mai multe feluri.

Carnea taiata in bucati se pune in 2 l apa rece cu o lingurita rasa de sare si se lasa sa fiarba la foc mic, circa o ora, daca este carne de vitel sau de vaca si apoi se adauga zarzavatul taiat in sferturi si ceapa. Daca este carne de pui, zarzavatul se adauga imediat, dupa ce a dat apa in clocot.

Cind toate sint fierte, se scoate tot zarzavatul sau numai o parte, se pune sucul de rosii si orezul si se amesteca bine ca sa nu se lipeasca de fundul oalei. Se fierbe inca 30 minute ca sa se moaie si orezul. Daca supa este prea deasa, se mai completeaza lichidul cu apa sau suc de rosii, ca sa rezulte cca 2 l de supa, se sareaza dupa gust sau se pune o lingurita de "Vegeta".

Pentru aroma, se pun frunze de patrunjel si o mica frunza de telina, tocate. Daca nu a fost carnea grasa, se pun citeva bucatele de unt sau o lingura cu untdelemn, dupa ce supa s-a luat de pe foc.

Se serveste ca atare, sau se drege cu 2 galbenusuri batute bine cu 2 linguri de apa rece sau cu un galbenus si 100 ml smintina sau iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise