Supa de peste siciliana

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa de peste siciliana

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de fenicul (medie)
  • 1 doza de rosii decojite (mare)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 litru fond de peste
  • 200 ml vin alb sec
  • 1 lingurita de cimbru tocat
  • 1 varf de lingurita de sofran
  • 400 gr de file de peste
  • 6-8 creveti uriasi ( sau 12-14 creveti normali)
  • 1 portocala
  • 100 ml creme fraiche sau schmand
  • sare, piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se taie: ceapa in patratele mici, morcovi in rondele de 2-3 mm, feniculul in fidelute, rosiile in patratele, se toaca cateii de usturoi.

Ceapa, morcovii, feniculul, rosiile si usturoiul se pun in cratita, se adauga cimbrul si sofranul, se toarna deasupra fondul de peste si vinul, se pune la fiert la foc mic pana se inmoaie legumele (15-25 min), cand e gata se da de sare si piper si se adauga crevetii si fileurile de peste, se lasa la foc foarte mic (fara sa fiarba) 8-10 min, la sfarsit se adauga zeama de la portocala, se ia de pe foc si se servest cu creme fraiche sau schmand si patrunjel verde tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise