Se pregatesc 4 cartofi, morcovii, ceapa, telina, albitura si se punla fiert in 4 litri de apa sarata. Intre timp se pune la fiert orezulales si spalat intr-o ulcica, acoperit de doua degete de apa.Se lasa sa fiarba gros, apoi se da la o parte de pe foc. Se amesteca orezul cunuca macinata , cu 1-2 linguri de ulei, 2 cartofi cruzi rasi pe razatoarea mica, galbenusurile , faina, mararul, cateva frunze de telina si patrunjel, se potriveste de sare si se adauga albusurile batute spuma tare. Cand sunt fierte zarzavaturile, se strecoara supa si se pune din nou la fiert.Cand clocoteste se da la foc mic, se ia o lingura mai mica si se fac perisoare din compozitia preparata cu orez, nuca si celelalte zarzavaturi, se dau usor prin faina si se lasa usor sa cada in supa. Daca supa clocoteste inca, se picura putina apa rece peste ele. Cand toate au fost puse la fiert, se lasa sa fiarba incet, la foc mic, timp de 10 minute, apoi se adauga la supa uleiul, sucul de rosii si restul de verdeata ramase: patrunjel si telina.
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii